вівторок, 11 жовтня 2016 р.

Забобони в деяких професіях

9 місце: Лікарі намагаються ніколи не мінятися чергуваннями. Вони кажуть, що якщо почнеш метушитися і домовлятися з колегами, так обов’язково дістанеться тобі така нічка, що око стулити буде ніколи.
8 місце: Льотчики ніколи не фотографуються перед польотом.
7 місце: Музикантам в день концерту потрібно обов’язково встати з правої ноги. Також вважається, що перед концертом не можна прибирати ліжко. Це одна з найпоширеніших прикмет серед диригентів і оперних співаків.
6 місце: У театрі, якщо п’єса (чи роль) падає на підлогу, актор повинен обов’язково на неї сісти і з нею піднятися. Якщо цього не зробити, то не вдасться зіграти.

5 місце: Всі знають, що вказувати пальцем на що-небудь — поганий тон. Моряки скажуть вам, що особливо погана прикмета — це показувати пальцем на небо. Це може розгнівати богів і принести шторм або штиль. У кожному порту всі знають, що вказувати пальцем на судно, що виходить з нього, означає приректи його на загибель.
4 місце: Сапери-піротехніки ніколи не прощаються, коли виїжджають на виклик, і ніколи не вимовляють слово «останній», в якому б то не було контексті.
3 місце: Пожежники кажуть, що якщо під час чергування почистити чоботи, обов’язково надійде виклик на пожежу. Те ж саме відбувається, коли в розрахунку з’являється новенький.
2 місце: А коли пожежники повертаються з відпустки, їх поливають водою. Інакше і їм, і їх товаришам у цей же день доведеться виїжджати на пожежу.
1 місце: Напевно, самі забобонні люди на світі — це космонавти. Достовірно відомо, що Сергій Корольов не любив старти по понеділках і завжди переносив дату, якщо вона падала на понеділок. Чому — так і залишилося великою загадкою. Тим не менш, в радянській, а зараз у російській космонавтиці понеділок став, мало не офіційним »не стартовим» днем. А ось найсмішніше забобон космонавтів. На космодромі в Плесецьк перед запуском ракети-носія на ній обов’язково пишуть «Таня». Кажуть, це ім’я вивів на першій ракеті закоханий в якусь Таню офіцер. Кажуть навіть, що одного разу, коли забули вивести на корпусі щасливе ім’я, ракета перед стартом вибухнула.

Джерело: http://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-profesiyi/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар