понеділок, 19 вересня 2016 р.

Кухарі-роботи

         У наше століття високих технологій з'явилися і кухарі-роботи. Нижче про деякі з них:
Незвичайний кухар приступив до роботи в одному з ресторанів японського міста Нагоя. Це робот Fua-Men, який може виконувати як другорядні кухонні роботи, наприклад миття посуду або нарізка і шинкування продуктів, так і виконувати роль шеф-кухаря, готуючи основні страви і закуски з напоями для них. Швидкість роботи Fua-Men така, що незвичайний кухар може приготувати до 80 комплексних обідів на добу.
Робот Motoman SDA10, створений компанією Toyo Riki з Осаки, вміє смажити національні японські коржики окономіяки так, що повари - гомосапієнс ризикують незабаром залишитися без роботи. Як і людина, робот Motoman SDA10 при приготуванні окономіяки користується парою рук - тільки механічних. Motoman SDA10 обсмажує коржики з обох сторін, перевертаючи їх за допомогою тих же лопаточок, а потім викладає їх на блюдо, цікавлячись при цьому у клієнта, якому соусу і приправам він віддає перевагу. Про те, наскільки результат виходить їстівним, не повідомляється.
Інженери японської компанії Suzumo Machinery представили свого нового робота Shari, який займається приготуванням, причому, робить це дуже швидко. Під час годинної демонстрації він приготував 3,6 тисячі класичних ролів - це означає, що його продуктивність складає 1 рол в секунду.
Ну і нарешті про головне: щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято - День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.


Немає коментарів:

Дописати коментар